T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GÜNGÖREN - Ergün Öner - Mehmet Öner Anadolu Lisesi

EMONER SOSYAL BİLİMLER ÇALIŞTAYI

-SAVAŞ, GÖÇ VE EKONOMİ-

Sevgili öğrenciler, bu form Ergün Öner Mehmet Öner Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilecek olan EMONER Sosyal Bilimler Çalıştayına katılmak isteyen öğrenciler için hazırlanmıştır. Psikoloji, Coğrafya ve Edebiyat alanında Savaş, Göç ve Ekonomi başlığıyla yapılacak olan çalıştaya sunum göndermek isteyen adaylar okulumuz sitesinden  takvimde belirtilen tarihlerde başvuru yapacaklardır.

 

ETKİNLİĞİN AMACI: 

Sosyal Bilimler alanında genç araştırmacılar yetiştirmek ve onların akademik hayatlarına katkı sağlamak amacıyla son dönemlerde yaşanan savaşlar ve pandemi sonrası artan göçlerin edebiyat, ekonomi ve kimlik üzerindeki etkilerini araştırmak, tartışmak ve bu tartışmalardan ortaya çıkan ürünleri yaygınlaştırmak amacıyla Gençlik Çalıştayı yapılması hedeflenmektedir Öğrencilerin düşünmelerine, sorgulamalarına, bilgiye erişmelerine, farklı disiplinlerle ilişki kurmalarına imkan sağlayarak onları araştırma tekniklerine, raporlama kriterlerine ve sunum becerilerine sahip katkı sunmak amaçlanmaktadır.

HEDEF KİTLE:

Resmi Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Resmi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Resmi Çok Programlı Liseler ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri

ÇALIŞTAY TAKVİMİ

Başvuruların Açılması01.ŞUBAT.2024

Son Başvuru Tarihi20 MART 2024

Çalıştaya Katılacakların İlanı15 NİSAN 2024

Çalıştay Tarihi09 MAYIS 2024

 

YARIŞMA ŞARTLARI:

1.Makale Yarışmasının teması ‘Göç ve Savaş’tır’. Online gönderilen makaleler akademik jüriler tarafından değerlendirilir.

2.Makaleler, yaratıcılık, uygulanabilirlik, özgünlük, kullanılan yöntem, kaynak taraması, konulara hakimiyet, tutarlılık gibi kriterlere göre değerlendirilir.

3.Ön değerlendirme sonucu başarılı bulunan makale sahipleri sunuma davet edilir.

4.Sunum sonucu akademik jüri değerlendirmesi ile her alanda 3 makale ödüle hak kazanacaktır.

5.Makaleler öğrencilerin kendi emek ve desteğiyle danışman gözetiminde hazırlanacaktır. 

6.Öğrencilerin intihal ve literatür tarama alanlarında lise seviyesinde bilgiye sahip olmaları beklenmektedir.

7.Kendilerine ait olmayan bir makalenin sunulması makale yazarlarının dışındaki kişilerin düşünce, ifade ve buluşlarını kaynak göstermeksizin kullandığı tespit edilen makaleler hangi aşamada olursa olsun elenirler.

8.Makale pdf formatına uygun en az 3 en fazla 6 sayfa olmak üzere Times New Roman 12 punto ve 1,5 satır aralığında hazırlanacaktır.

 

KATILIM ŞARTLARI:

Yarışmaya İstanbul’da öğrenim gören lise öğrencileri katılabilir.

Yarışmaya her öğrenci 1 makale ile katılabilir. Her makale en fazla 2 öğrenci tarafından yazılabilir. 

Bir makalede en fazla 1 danışman öğretmen görev alabilir. Danışman birden fazla makaleye danışmanlık yapabilir. Makale yazımında danışman olması zorunlu değildir. 

Makaleler özgün olmalı, özgün olmayan makaleler değerlendirme aşamasında elenecek olup orijinal o[mayan makalelerin sorumluluğu makale sahipleri ve varsa danışmana aittir. 

Dereceye giren makaleler sahiplerinin yazılı izni ile çalıştay kitapçığı ve online platformlarda kullanılacaktır.

 Ulaşım ve konaklama giderleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2024 - Güncelleme: 10.01.2024 17:02 - Görüntülenme: 72
  Beğen | 0  kişi beğendi