İSTANBUL / GÜNGÖREN - Ergün Öner - Mehmet Öner Anadolu Lisesi

Metro İstanbul Raylı Sistem Araçları Yarışması

Raylı Sistem Araçları Türkiye’de lise seviyesindeki öğrencileri raylı sistem teknolojileri üzerine çalışmaya ve elektronik, yazılım, robotik konularında kendilerini geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlayan raylı sistem araçları yarışması İBB ve Sakıp Sabancı Anadolu lisesi organizasyonunda Esenler metro yerleşkesinde gerçekleşmiştir.Bu yarışmada takımlar, önceden belirlenmiş ölçülere göre tasarladıkları araçları ile raylar üstünde rekabet eden araçlar, otonom bir şekilde önceden belirlenmiş iki nokta arasında en hızlı şekilde hareket ederek doğru noktaya olabildiğince yakın şekilde durmaya çalışacaktır.

Raylı Sistem Araçları Yarışması ile öğrencilerin robotik ve raylı sistemler alanlarına ilgilerini arttırmayı ve öğrencilerin benzeri olmayan bir deneyim yaşamalarını amaçlayan bu yarışmaya Okulumuz Robotik takımı Emoner Robotics, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesinin daveti üzerine Galatasary Lisesi, İsov Dinçkök Meslek lisesi ve Borusan Asım Kocabıyık Meslek lisesi gibi büyük ölçekli okulların katıldığı raylı sistemler yarışmasında 2 günlük yarışma süreci sonunda 1. olmuştur. Yarışmaya katılan 12 takım içerisinden en iyi sıralamayı elde etmeyi başarmışlardır.

26-06-202326-06-202326-06-2023

Yayın: 26.06.2023 - Güncelleme: 26.06.2023 01:48 - Görüntülenme: 123